Muffins cu mascarpone si prune
Dragii mei, bun gasit!
Inca am rămas cu gandul la reteta anterioara, de chec cu caise. Si, cand mi-am dat seama ca am in casa niste mascarpone, bineînțeles ca nu am rezistat si m-am gandit sa fac niste muffins. Asa... pentru dimineața, la cafea.
Ingrediente:
-2 oua,
-100 gr zahar,
-100 gr mascarpone,
-100 ml lapte,
-5 linguri ulei,
-250 gr faina,
-o lingurița praf de copt.
Si, bineînțeles, prune. 3-4 bucati.
Mai intai am spalat bine prunele si apoi le-am taiat feliuțe. Am aprins si focul in cuptor.
Apoi, intr-un bol mare am pus toate ingredientele, inafara de faina. Am mixat bine pana cand s-au omogenizat ingredientele, apoi la final am pus faina si praful de copt.A iesit un aluat cremos.
In tava pentru briose am pus hartiute pentru briose si am impartit compozitia in cele 12 hartii de briose. Ideea este ca fiecare forma sa fie umpluta cca 3 sferturi.
Am asezat frumos feliutele in fiecare forma, cu coaja in sus, cam asa:
Si gata. Am dat la cuptor pentru cca 30 minute. De fapt, pana au căpătat un aspect auriu. Cine vrea, poata sa faca testul cu scobitoarea.
Si cam asa aratau la final.
In mod normal as fi asteptat pana a doua zi, sa le incerc la cafea, de dimineață. Dar cine zice ca nu pot sa fac cafea in mijlocul zilei? Asa, de dragul minunatelor muffins. ☺️
Cu drag,
Malina
Inca am rămas cu gandul la reteta anterioara, de chec cu caise. Si, cand mi-am dat seama ca am in casa niste mascarpone, bineînțeles ca nu am rezistat si m-am gandit sa fac niste muffins. Asa... pentru dimineața, la cafea.
Ingrediente:
-2 oua,
-100 gr zahar,
-100 gr mascarpone,
-100 ml lapte,
-5 linguri ulei,
-250 gr faina,
-o lingurița praf de copt.
Si, bineînțeles, prune. 3-4 bucati.
Mai intai am spalat bine prunele si apoi le-am taiat feliuțe. Am aprins si focul in cuptor.
Apoi, intr-un bol mare am pus toate ingredientele, inafara de faina. Am mixat bine pana cand s-au omogenizat ingredientele, apoi la final am pus faina si praful de copt.A iesit un aluat cremos.
In tava pentru briose am pus hartiute pentru briose si am impartit compozitia in cele 12 hartii de briose. Ideea este ca fiecare forma sa fie umpluta cca 3 sferturi.
Am asezat frumos feliutele in fiecare forma, cu coaja in sus, cam asa:
Si gata. Am dat la cuptor pentru cca 30 minute. De fapt, pana au căpătat un aspect auriu. Cine vrea, poata sa faca testul cu scobitoarea.
Si cam asa aratau la final.
In mod normal as fi asteptat pana a doua zi, sa le incerc la cafea, de dimineață. Dar cine zice ca nu pot sa fac cafea in mijlocul zilei? Asa, de dragul minunatelor muffins. ☺️
Cu drag,
Malina








Comentarii
Trimiteți un comentariu