Fursecuri crocante cu ciocolata si mix de fructe uscate

Bun gasit,

Dragii mei, a venit iarna! Chiar daca primii fulgi au venit si au si plecat, iarna tot s-a instalat. Cu frig, frunze uscate pe jos si zile scurte cu lumina putina. Insa, important este sa cev afrumos in fiecare lucru mic tocmia pentru a face ca aceste zile sa treaca mai reoede si sa vina primavara cea cu flori, soare si miros de proaspat.

Asa, ca, haideti sa ne delectam cu un ceai cald si cateva fursecuri delicioase.



M-am obisnuit sa am mereu fursecuri in casa. De orice fel si in orice combinatie. Important este sa fie totusi usor de facut. Fiind iarna, ar cam trebui sa contina si scortisoara, nu?😉

Ingrediente:

- 150 grame unt la temperatura camerei;
- 70 grame zahar brun;
- 250 gr faina integrala;
- un varf de lingurita drojdie uscata;
- un varf de lingurita de scortisoara;
- o tableta de ciocolata cu lapte;
- mix de fructe uscate (stafide, merisoare, goji, etc) 

Toate ingredientele se amesteca intr-un bol incapator, pana se obtine un aluat compact si usor lipicios.

Aluatul se pune in folie alimentara , se infasoara si se lasa la frigider pentru cca 30 min (eu l-am lasat mai mult si nu a patit nimic 😁). Ideea este sa se intareasca un pic.


Se aprinde cuptorul.

Se scoate aluatul din frigider  si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde pe blatul de lucru. Dupa ce se obtine o foaie de cca 3 mm grosime, se taie cu rondele cu ajutorul unui paharel. 
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc cca 10-15 min (in functie de cuptor). Eu de regula apas usor peste un fursec si, daca nu se lasa, inseamna ca sunt coapte. Un alt semn este ca incep sa capete un aspect usor maroniu pe margine. Ideea este sa nu se arda. Ele oricum se vor mai intari dupa ce sunt scoase din cuptor. 

Intre timp, se topeste pe baie de aburi tableta de ciocolata (eu pun o cratita cu apa pe foc, apoi rup tableta de ciocolata in patratele si o pun intr-un bol, apoi pun bolul in oala cu apa care fierbe si amestec usor, astfel incat sa se topeasca ciocolata).

Cand ciocolata este topita, cu ajutorul unei lingurite, ung suprafata de deasupra a fiecarui fursec, cu ciocolata topita, apoi pun repede cateva fructe uscate.

Langa un ceai fierbinte, arata cam asa 😋





Comentarii

Postări populare