Chec cu mascarpone, caise si migdale

Bun gasit!

Va mai spuneam eu in niste postari anterioare ca imi place sa merg la piata. Indiferent de sezon, mi se pare ca gasesti acolo tot ce ai nevoie si la preturi foarte bune. Pur si simplu ma incanta sa vad atatea bunataturi frumos colorate si gustoase.

Mai ales acum, vara, cand avem fructe de felurile si de toate culorile. Spre exemplu am cumparat caise. Aromate, coapte si ieftine. Si bineînțeles întrebarea "Ce facem bun din ele". Mi-au venit o gramada de idei. Insa trebuia sa fac in functie de ce aveam prin casă. Si astfel, mi-a venit ideea sa fac un chec. Unul asa...mai smecher 🥰.



Am folosit:

- 3 oua la temperatura camerei,
- 220 gr mascarpone,
- 150 gr zahar,
- 230 gr faina alba,
- o lingurita praf de copt,
- 3 caise,
- 20 gr fasii de migdale.

Atunci cand fac ceva bun nu imi place sa petrec prea mult. De regula optez pentru variante in care sa amestec toate ingredientele si sa iasa totusi ceva bun.

In cazul de fata, am mixat mascarpone cu zaharul pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am adaugat ouale si am mixat din nou cca 2 minute. Am amestecat faina cu praful de copt si un praf de sare si apoi le-am pus pe toate in compozitie mixand inca cca 2 minute. Am obtinut un aluat un pic mai grosut.

Separat, am spalat si taiat caisele in feliute. 

Ceva mai mult timp am petrecut asezand checul in tava. Am pus hartie de copt, apoi un strat de aluat, un strat de feliute de caise, un alt strat de aluat, unul de migdale presarate ici colo si tot asa, astfel încât deasupra samai ramana un strat de caise. 



Am pus tava in cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute. Am considerat ca este gata cand arata asa:


Practic era usor rumenit. Ca, si gust, demential. Nu am rezistat si am taiat asa fierbinte cateva feliute. Arata mult prea bine. Imaginati-va aluatul de chec usor cremos si pufos de la mascarpone, caisele un pic acrisoare și migdalele coapte 😇🤭.

Cu drag,
Malina

Comentarii

Postări populare