Pleurotus la cuptor
Dragii mei, bine v-am regasit!
A venit vara in sfarsit, si parca ai mereu tendinta sa mananci ceva usor. De aceea, vin sa va povestesc despre o minunatie de mancare pe care o fac mereu atunci cand vreau sa iau o pauza de la carne. Sau atunci cand nu vreau sa gatesc prea mult.
Am obiceiul ca, atunci cand merg la cumparaturi, sa strecor in cos si o caserola de ciuperci pleurotus.
Astfel, stiu sigur ca am mereu la indemana un pranz absolut delicios.
Desfac ciupercutele, le spal sub jet de apa, apoi le pun intr-un bol mai incapator astfel incat sa pot amesteca usor. Pun un pic de ulei de măsline, sare si piper. Amestec astfel incat sa ajunga cele trei ingrediente pe toate ciupercutele. Pun hârtie de copt intr-o tava de ceramica, rastorn uniform ciupercutele si le pun la cuptor pentru cca 30 minute.
Sunt gata cand devin aurii. Si gata.
Sunt absolut delicioase. Si foarte satioase. Eu le pregatesc in special la garnitura de cartofi (piure, taranesti, etc). Dar merg de minune cu o salatica de rosii si castraveti.
Cu drag,
Malina
A venit vara in sfarsit, si parca ai mereu tendinta sa mananci ceva usor. De aceea, vin sa va povestesc despre o minunatie de mancare pe care o fac mereu atunci cand vreau sa iau o pauza de la carne. Sau atunci cand nu vreau sa gatesc prea mult.
Am obiceiul ca, atunci cand merg la cumparaturi, sa strecor in cos si o caserola de ciuperci pleurotus.
Astfel, stiu sigur ca am mereu la indemana un pranz absolut delicios.
Desfac ciupercutele, le spal sub jet de apa, apoi le pun intr-un bol mai incapator astfel incat sa pot amesteca usor. Pun un pic de ulei de măsline, sare si piper. Amestec astfel incat sa ajunga cele trei ingrediente pe toate ciupercutele. Pun hârtie de copt intr-o tava de ceramica, rastorn uniform ciupercutele si le pun la cuptor pentru cca 30 minute.
Sunt gata cand devin aurii. Si gata.
Sunt absolut delicioase. Si foarte satioase. Eu le pregatesc in special la garnitura de cartofi (piure, taranesti, etc). Dar merg de minune cu o salatica de rosii si castraveti.
Cu drag,
Malina






Comentarii
Trimiteți un comentariu