Dulceata de rubarba si ghimbir
Bun gasit, dragii mei!
Nu stiu daca v-am mai spus, dar mi-am propus ca vara asta sa fac dulceata. Multa dulceata, gem si alte conserve delicioase.
Am facut pana acum dulceata de capsuni, cirese si caise. Insa, mi se par clasice. Si, asa cum ma stiti, imi place ca uneori sa ies din sfera clasic. Asa ca, atunci cand am vazut rubarba la hypermarket, stiti cum imi faceau ochii? bling, bling 🤭.
Am cautat diverse retete, dar marea majoritate erau cu mult zahar (cantitatea de zahar egala cu cantitatea de fruct). Mie mi s-a parut cam mult, asa ca m-am gandit: sigur merge cu mai putin zahar. Si astfel am gandit reteta ca fiind raportul de o cantitate de rubarba cu 3 sferturi de zahar.
Ingrediente :
-1 kg de rubarba taiata cubulete (10 tije)
-750 gr de zahar brun,
-o radacina mica de ghimbir tocata (cca 5 cm)
-zeama a 2 lamai.
Se taie capetele fiecare tije astfel incat sa ramana curata (fara frunze si fara cotor), si apoi se spala fiecare tija in parte.
Se toaca tijele in bucatele mici, de cca 2 cm. Cele care au fost mai groase, le-am mai intai o data pe lungime.
Ghimbirul se spala si apoi se da pe razatoare. Se scurge zeama celor 2 lamai.
Toate ingredientele se amesteca si se pun intr-o oala mare, se lasa pana cand zaharul se topeste si se obtine un sirop (eventual peste noapte).
La mine arata asa:
Apoi se transfera oala pe foc mic si se fierbe pana cand dulceata se se leaga usor (cca 25-30 min). Dulceata se toarna in borcane sterilizate. Se intorc cu capacul in jos si se lasa in aceasta pozitie pana cand se racesc complet. Si gata, asta e tot 😊.
Este foarte buna. Are un gust acrisor, dulce si picant in acelasi timp.
Bineinteles ca nu am rezistat tentatiei de a praji repejor o felie de paine, am uns-o cu unt si am pus aceasta minunata dulceata. In poza apare doar o felie de paine. Dar au fost ceva mai multe 😇
Adevărat curcubeu de gusturi.
Cu drag,
Malina
Nu stiu daca v-am mai spus, dar mi-am propus ca vara asta sa fac dulceata. Multa dulceata, gem si alte conserve delicioase.
Am facut pana acum dulceata de capsuni, cirese si caise. Insa, mi se par clasice. Si, asa cum ma stiti, imi place ca uneori sa ies din sfera clasic. Asa ca, atunci cand am vazut rubarba la hypermarket, stiti cum imi faceau ochii? bling, bling 🤭.
Am cautat diverse retete, dar marea majoritate erau cu mult zahar (cantitatea de zahar egala cu cantitatea de fruct). Mie mi s-a parut cam mult, asa ca m-am gandit: sigur merge cu mai putin zahar. Si astfel am gandit reteta ca fiind raportul de o cantitate de rubarba cu 3 sferturi de zahar.
Ingrediente :
-1 kg de rubarba taiata cubulete (10 tije)
-750 gr de zahar brun,
-o radacina mica de ghimbir tocata (cca 5 cm)
-zeama a 2 lamai.
Se taie capetele fiecare tije astfel incat sa ramana curata (fara frunze si fara cotor), si apoi se spala fiecare tija in parte.
Se toaca tijele in bucatele mici, de cca 2 cm. Cele care au fost mai groase, le-am mai intai o data pe lungime.
Ghimbirul se spala si apoi se da pe razatoare. Se scurge zeama celor 2 lamai.
Toate ingredientele se amesteca si se pun intr-o oala mare, se lasa pana cand zaharul se topeste si se obtine un sirop (eventual peste noapte).
La mine arata asa:
Apoi se transfera oala pe foc mic si se fierbe pana cand dulceata se se leaga usor (cca 25-30 min). Dulceata se toarna in borcane sterilizate. Se intorc cu capacul in jos si se lasa in aceasta pozitie pana cand se racesc complet. Si gata, asta e tot 😊.
Este foarte buna. Are un gust acrisor, dulce si picant in acelasi timp.
Bineinteles ca nu am rezistat tentatiei de a praji repejor o felie de paine, am uns-o cu unt si am pus aceasta minunata dulceata. In poza apare doar o felie de paine. Dar au fost ceva mai multe 😇
Adevărat curcubeu de gusturi.
Cu drag,
Malina




Comentarii
Trimiteți un comentariu