Gogosele pufoase
Bun gasit!
Astazi am facut gogosi. Foarte bune si foarte pufoase.
Nu sunt fan al aluaturilor framantate, motiv pentru care am ales sa fac gogosi dintr-un aluat simplu de facut si din foarte putine ingrediente. Practic se toarna in ulei cu ajutorul unei linguri.
Am folosit:
- 400 gr faina,
- 10 gr drojdie proaspata,
- 2 oua,
- 400 ml iaurt cremos.
Pentru inceput am pus faina intr-un bol mare, iar in mijloc am facut o gaura in care am pus drojdia impreuna cu o lingurița de zahar. Am incalzit cca 100 ml apa, am adaugat peste drojdie si zahar si am amestecat usor doar pentru a se dizolva drojdia.
Am lasat la dospit 20 min (pana s-a dublat volumul).
Am adaugat ouale, un praf de sare si iartul, apoi am amestecat usor cu o lingura de lemn pana cand a rezultat mai degraba o compozitie decat aluat (adica este foarte moale).
Aceasta compozitie am lăsat-o la dospit cca 1 h la temperatura camerei (probabil ca ar fi durat mai putin daca o puneam intr-un loc caldut).
Intre timp, am pregatit o tigaie cu pereti inalti in care am pus ulei. Secretul acestor gogosele este sa fie fierte in suficient de mult ulei. Am pus uleiul la incins la foc mare, iar cand a fost suficient de incins, am început sa torn gogoselele cu ajutorul unei linguri. Se coc pe ambele parti la foc mediu pentru a nu ramane crude in interior. Le-am scos pe prosoape de hârtie si le-am presarat cu zahar pudra.
Macar am apucat sa fac o poza 😋😊
Cu drag,
Malina





Comentarii
Trimiteți un comentariu