Paste cu sos de branzeturi
Dragii mei, bine ne-am regasit!
Ce ziceti astazi de ceva gatit in cca 15 minute? Suna bine, nu?
Va ziceam de 3 retete care au la baza branzeturi sau cum sa cumperi o data si sa gatesti de 3 ori. Si avem raspunsul. In sfarsit, dupa ce am pregatit platoul de branzeturi si am gatit si mamaliga in straturi, mi-au ramas 2 bucatele de branza, una cheddar si una gorgonzola.
Pe lângă acestea, am mai avut nevoie de:
- 400 ml lapte,
- o punga de paste (500 gr),
- 50 gr unt.
Mai intai am pus pastele la fiert, si intre timp am facut sosul. Eficienta maxima 😊😉
Am pus laptele pe foc si cand s-a infierbantat am pus untul si o lingura de faina alba. Cand s-a topit untul, am adaugat branza pe care am taiat-o in cubulete mai mici. Intre timp trebuie amestecat cat mai des.
Am mai lasat pe foc mic, pana cand a devenit ca o smantana.
Cand au fiert pastele le-am scurs de apa, le-am clatit cu apa rece si apoi le-am pus peste sosul alb. Am amestecat bine, am adaugat sare si piper si asta a fost tot. Simplu nu? Si bun 😋
Cu drag,
Malina
Ce ziceti astazi de ceva gatit in cca 15 minute? Suna bine, nu?
Va ziceam de 3 retete care au la baza branzeturi sau cum sa cumperi o data si sa gatesti de 3 ori. Si avem raspunsul. In sfarsit, dupa ce am pregatit platoul de branzeturi si am gatit si mamaliga in straturi, mi-au ramas 2 bucatele de branza, una cheddar si una gorgonzola.
Pe lângă acestea, am mai avut nevoie de:
- 400 ml lapte,
- o punga de paste (500 gr),
- 50 gr unt.
Mai intai am pus pastele la fiert, si intre timp am facut sosul. Eficienta maxima 😊😉
Am pus laptele pe foc si cand s-a infierbantat am pus untul si o lingura de faina alba. Cand s-a topit untul, am adaugat branza pe care am taiat-o in cubulete mai mici. Intre timp trebuie amestecat cat mai des.
Am mai lasat pe foc mic, pana cand a devenit ca o smantana.
Cand au fiert pastele le-am scurs de apa, le-am clatit cu apa rece si apoi le-am pus peste sosul alb. Am amestecat bine, am adaugat sare si piper si asta a fost tot. Simplu nu? Si bun 😋
Cu drag,
Malina





Comentarii
Trimiteți un comentariu