Mancare de naut, cartofi si carne de porc

Bun gasit!

Sunt destul de multe momente, si probabil ca nu sunt singura, cand te intrebi, oare ce sa mai gatesc? Si, de regula intrebarea aceasta vine la pachet o serie de criterii pe care trebuie sa le indeplineasca mancarea pe care urmeaza sa o faci. De regula trebuie sa se faca repede, sa se poate consuma si la birou, si cu ingrediente la indemana, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa treci pe la magazin. Si uite asa, mi-am amintit de o mancare de naut pe care am gasit-o in urma cu ceva timp, pe blogul Bucate aromate. Am adaptat-o pe gustul meu, pe nevoile si cantitatile mele, asa ca ca i-am pus si niste cartofi.
Si cum aveam in casa toate ingredientele, m-am apucat de treaba.

Ingredientele sunt:

- 3 conserve de naut,
- o ceapa mai maricica,
- 400 gr carne de porc (spata, pulpa, ceafa),
- o conserva de rosii intregi,
- 4-5 cartofi potriviti.

Ca si mod de preparare, am facut asa:

Am taiat ceapa si am pus-o la calit in ulei.


Intre timp am spalat carnita si am taiat-o cubulete.

Cand ceapa a devenit aurie, am pus carnita peste ceapa si am lasat-o sa, se caleasca cca 10 minute, pana isi schimba culoarea. Intre timp am mai amestecat putin, ca sa nu se arda. Apoi am adaugat nautul (pe care l-am spalat dupa ce l-am scos din conserva).

Peste toate ingredientele am pus 2 litri de apa si am lasat la fiert cca 1 h. Intre timp am taiat catofii cubulețe. Cand este carnita aproape fiarta, se adauga cartofii si conserva de rosii.

Mancarica este gata cand cartofii si carnita sunt fierte. Am pus sare si piper dupa gust si asta e tot. Cred ca se împrietenește de minune cu o legatura de patrunjel proaspat, dar asta vedem la primavara. 😊

Cu drag,
Malina

Comentarii

Postări populare