Boluri din ciocolata cu inghetata si topping de visine

Dragii mei, bun gasit!


Cand am vazut ca venit iarna m-a prins si cheful de stat pe afara. Dar voiam si ceva dulce. Si nu voiam sa aprind cuptorul. Pur si simplu. Dar nici nu voiam sa cumpar ceva. Asa ca a trebuit sa ma gandesc la ceva usor de facut (ca de obicei😊). Asa ca mi-a venit o idee sa fac ceva inedit. Boluri din ciocolata 🥰. Ma gândeam ca gasesc eu ceva ce sa pun in ele. Si nu mi-a trebuit mult timp de gandire, pentru ca brusc mi-am amintit ca am o cutie de inghetata in congelator si sigur se va potrivi.
Dar haideti sa va spun cum am făcut 😉.

Am topit o tableta de ciocolata cu lapte. Mai exact, am pus ciocolata rupta bucatele intr-un bol, pe care l-am pus într-o oala cu apa clocotita.
Am amestecat din cand in cand, pana s-a topit ciocolata. Intre timp, am pregatit niste boluri foarte mici, pe care le-am invelit in folie de aluminiu.

Cand s-a topit ciocolata, am inmuiat bolul in ciocolata, astfel incat sa prinda forma bolului. Cat de inalt vreti sa fie bolul de ciocolata rezultat, decideti voi 😉. Eu am inmuiat foarte putin, astfel incat sa nu iasa prea inalt.

Am presurat deasupra bombonele colorate si l-am lasat la racit. Cand s-a racit, am dezlipit bolul de cicolata de pe staniol, si a rezultat un minunat bol de ciocolata. Si un exemplar aici:

Am pus inghetata, topping de visine (productie proprie, gasiti reteta tot pe blog) si cate 2 sticks umplute cu ciocolata. Am savurat acest superb desert pana nu a mai ramas nimic. Nici macar bolul. La propriu 😋.

Cu drag,
Malina

Comentarii

Postări populare