Stollen
Bun gasit, dragilor!
O sa va scriu astazi despre Stollen. Adica un fel de cozonac nemtesc. Imi place si cozonacul nostru romanesc, dar cand ma gandesc ca se face in vreo 5 ore, parca nu prea mai imi place. Asadar am adoptat o solutie safe time care vine la pachet cu multe alte beneficii.
Ca si ingrediente avem nevoie de:
- 3 oua,
- 200 gr unt,
- 150 gr de zahar,
- 150 ml lapte,
- 500 gr faina,
- 1 plic praf de copt,
- 100 gr stafide,
- 100 gr miez de nuca,
- 50 gr migdale,
- 1 tableta ciocolata cu lapte,
- coaja rasa de la o portocala.
Ciocolata se marunteste cu ajutorul unui cutit, pe un tocator si se aprinde aragazul.
Se bat ouale cu zaharul si untul, pana devin ca o crema (nu se mai vad cocoloașe de la unt). Apoi se adauga laptele, faina si praful de copt. Se mai bate pana cand faina se amesteca bine in compozitie. Apoi se pun si restul de ingrediente si se amesteca cu o spatula usor de jos in sus pana este omogenizata compozitia cu toate ingredientele. Se pot coace in orice fel de forme (fie tava de paine tapetata cu hartie de copt, fie hartii de briose, etc.). Eu le-am copt intr-o tava de silicon in forma de trandafirasi. Cute, nu? 🤗😉
In mod normal nucile si migdalele ar trebui maruntite cu chopperul. Dar daca nu aveti chopper sau robot, puteti sa le sfaramati cu tocatorul pe o planseta sau pe o bucata de hârtie de copt. Sau puteti sa le puneti intregi. Nu cred ca se supara cineva sa gaseasca o migdala sau un miez de nuca intreg. Zic si eu 😋.
Cu drag,
Malina
O sa va scriu astazi despre Stollen. Adica un fel de cozonac nemtesc. Imi place si cozonacul nostru romanesc, dar cand ma gandesc ca se face in vreo 5 ore, parca nu prea mai imi place. Asadar am adoptat o solutie safe time care vine la pachet cu multe alte beneficii.
Ca si ingrediente avem nevoie de:
- 3 oua,
- 200 gr unt,
- 150 gr de zahar,
- 150 ml lapte,
- 500 gr faina,
- 1 plic praf de copt,
- 100 gr stafide,
- 100 gr miez de nuca,
- 50 gr migdale,
- 1 tableta ciocolata cu lapte,
- coaja rasa de la o portocala.
Ciocolata se marunteste cu ajutorul unui cutit, pe un tocator si se aprinde aragazul.
Se bat ouale cu zaharul si untul, pana devin ca o crema (nu se mai vad cocoloașe de la unt). Apoi se adauga laptele, faina si praful de copt. Se mai bate pana cand faina se amesteca bine in compozitie. Apoi se pun si restul de ingrediente si se amesteca cu o spatula usor de jos in sus pana este omogenizata compozitia cu toate ingredientele. Se pot coace in orice fel de forme (fie tava de paine tapetata cu hartie de copt, fie hartii de briose, etc.). Eu le-am copt intr-o tava de silicon in forma de trandafirasi. Cute, nu? 🤗😉
In mod normal nucile si migdalele ar trebui maruntite cu chopperul. Dar daca nu aveti chopper sau robot, puteti sa le sfaramati cu tocatorul pe o planseta sau pe o bucata de hârtie de copt. Sau puteti sa le puneti intregi. Nu cred ca se supara cineva sa gaseasca o migdala sau un miez de nuca intreg. Zic si eu 😋.
Cu drag,
Malina



Comentarii
Trimiteți un comentariu