Mamaliga in straturi

Bine v-am regasit!

Dragii mei, in postarea cu Platoul de branzeturi, va spuneam despre 3 mancaruri care au la baza aceleasi branzeturi. Practic, la platoul de branzeturi nu folosesti decat o mica portie din fiecare tip de branza,in functie de preferinte. Insa, in mod cert nu foloseste cineva un pachet intreg de branza cheddar. Este doar un exemplu.

M-am gandit sa fac o mamaliga in straturi, la cuptor. Si am folosit inca o parte din branzeturile ramase, si anume: 2 felii de branza gouda, 6 feliute de cheddar, 2 feliute de gorgonzola, 4 felii de branza brie.


Am facut o mamaliguta un pic mai moale, apoi am uns cu unt un vas yenna.

Am aprins intre timp cuptorul. Cand a fost gata mamaliga, am pus un strat de mamaliga in vasul yenna, apoi branza gouda, strat de mamaliga, branza cheddar, strat de mamaliga, branza brie, mamaliga, gorgonzola.

Am dat la cuptor pentru cca 15 minute. Cam atat timp este necesar pentru a se topi branzeturile.

Pare o mancare banala, insa va spun sincer ca este foarte buna. Si consistenta.

Si, partea interesanta este ca se poate prepara ca un fel de tort, intr-o tava mica. Cand este suficient de rece se taie felii ca la tort si se pune smantana deasupra. Un rasfat total! 😋

Revin curand si cu cea de-a treia reteta 😉

Cu drag,
Malina


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare