Topping de visine caramelizat
Dragii mei, bine v-am regasit!
Vin asa pe fuga sa va povestesc despre o minunatie de topping. Stiti voi, topping-urile alea care se pun pe clatite, pancakes, gogosi sau diverse prajituri. Usor de facut si foarte aromat.
Ingrediente:
- 2kg de visine;
- 700 gr de zahar.
Am spalat visinele, le-am scos samburii si le-am pus sa se imprieteneasca cu zaharul;cca 4-5 ore. In tot acest timp am amestecat din cand in când, pentru a ajuta zaharul sa se topeasca.
Dupa cele cca 5 ore, am strecurat visinele si am obtinut siropul. Visinele le-am pus la congelator (o sa le folosesc la prajituri) iar sucul obtinut l-am pus la fiert.
A fiert cca 30 minute, timp in care a facut multa spuma. La un moment dat spuma a capatat o nuanta maronie (semn ca a inceput sa se caramelizeze). Am mai lasat cca 5-10 minute si am inchis focul. Daca atunci cand se raceste, nu este suficient de legat (astfel incat sa curga de pe lingura), puneti din nou la fiert si mai fierbeti inca vreo 10 minute.
Simplu, de efect si delicios!
Cu drag,
Malina
Vin asa pe fuga sa va povestesc despre o minunatie de topping. Stiti voi, topping-urile alea care se pun pe clatite, pancakes, gogosi sau diverse prajituri. Usor de facut si foarte aromat.
Ingrediente:
- 2kg de visine;
- 700 gr de zahar.
Am spalat visinele, le-am scos samburii si le-am pus sa se imprieteneasca cu zaharul;cca 4-5 ore. In tot acest timp am amestecat din cand in când, pentru a ajuta zaharul sa se topeasca.
Dupa cele cca 5 ore, am strecurat visinele si am obtinut siropul. Visinele le-am pus la congelator (o sa le folosesc la prajituri) iar sucul obtinut l-am pus la fiert.
A fiert cca 30 minute, timp in care a facut multa spuma. La un moment dat spuma a capatat o nuanta maronie (semn ca a inceput sa se caramelizeze). Am mai lasat cca 5-10 minute si am inchis focul. Daca atunci cand se raceste, nu este suficient de legat (astfel incat sa curga de pe lingura), puneti din nou la fiert si mai fierbeti inca vreo 10 minute.
Simplu, de efect si delicios!
Cu drag,
Malina



Comentarii
Trimiteți un comentariu