Sos de visine

Bine v-am regasit!

Sper ca sunteti bine si va bucurati de zile insorite de vara. Despre mine, va pot spune ca profit din plin  de bunataturile din piata si pun conserve. V-am mai spus eu intr-o postare cum imi place sa merg la piata, da, acolo unde inca se mai gasesc legume si fructe proaspat culese si vandute de catre tarani. Imi place sa vad bunataturi de toate culorile si sa le simt aroma proaspata. Asa ca, primele pe care le-am vazut si mi-au facut cu ochiul, au fost visinele. M-am gandit sa fac dulceata. Dar, apoi am zis Eeee, dulceata face toata lumea. Asa a aparut ideea de a face ceva mai deosebit: un sos viu colorat si puternic aromat.

Ingrediente:

- 2 kg visine;
- 500 grame de zahar.

1. Am spalat bine visinele in apa cu bicarbonat, le-am ales pe cele stricate si le-am scos samburii celor sanatoase.
2. Am pus zaharul peste ele si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Ideea este sa fie lasate cat mai mult timp, pentru a lasa cat mai multa zeama.
3. Le-am pus la foc intr-o oala de tefal (sau una in care sa se nu prinda de pereti) si le-am lasat cca 20 minute, pana cand s-au inmuiat fructele.
4. Intre timp am pus si doua borcane in cuptor, la sterilizat.
5. Am inchis focul, le-am lasat putin la racit, apoi le-am mixat cu blenderul vertical.
6. Le-am pus din nou pe foc si am adaugat 400 ml apa.
7. Am mai fiert cca 30 minute, sau pana cand vedeti ca se leaga (trebuie sa tineti cont de faptul ca atunci cand se raceste se intareste si mai tare).
8. Am inchis focul, am scos borcanele din cuptor cu ajutorul unei manusi de bucatarie, apoi am turnat sos in borcane cu ajutorul unei linguri (cate putin, ca sa nu crape borcanele - vor fi fierbinti si borcanele si sosul).

La final am pus capacele (pe care le-am fiert in prealabil ca sa fie si ele sterilizate) si am tinut borcanele rasturnate cu capacul in jos,  pana cand s-au racit.

Este foarte bun, aromat si intentionez sa il folosesc la pancakes intr-o duminica dimineata de toamna tarzie sau de iarna geroasa .😉

Pentru testare l-am mancat pur si simplu cu paine si unt. Bun. Aromat si are o culoare!!!!

Cu drag,
Malina

Comentarii

Postări populare