Hristos a Inviat!
Dragii mei, astazi va primesc in bucataria mea cu un gand frumos si miros de primavara si o calda urare, Hristos a Inviat!
Am gatit cateva bunataturi si, asa cum ma stiti, nu ma lasa sufletul sa nu va impart din bucuria mea.
Ouale rosii sunt colorate natural, cu coji de ceapa rosie si cafea.
Si acum, haideti sa va spun cum am facut culorile:
Cojile de ceapa (cca 1 kg ceapa) le-am fiert cca 30 minute in 600 ml apa. Se lasa la racit. Am adaugat apoi 2 linguri de otet.
Pentru culoarea de cafea, am pus la fiert 1 litru de apa in care am adaugat 5 linguri cu varf de cafea. De asemenea, am lasat la racit. Am adaugat apoi 2 linguri de otet.
Am spalat 10 oua cu detergent de vase si le-am pus la fiert pentru 10 minute.Apoi le-am lasat la racit.
Cand s-au racit, am pus 4 oua in culoarea de ceapa rosie si 6 oua in cafea. Importanta este ca ouale sa fie acoperite complet cu culoare. Se lasa cat mai mult. Eu le-am lasat o noapte intreaga.
Dimineata, le-am sters cu un servetel curat si apoi le-am uns cu untura.
Sunt frumoase, nu-i asa? 😊
Insa, atractia mesei de Paste au fost ouale umplute 😋. Adica acestea :
Am gatit cateva bunataturi si, asa cum ma stiti, nu ma lasa sufletul sa nu va impart din bucuria mea.
Ouale rosii sunt colorate natural, cu coji de ceapa rosie si cafea.
Si acum, haideti sa va spun cum am facut culorile:
Cojile de ceapa (cca 1 kg ceapa) le-am fiert cca 30 minute in 600 ml apa. Se lasa la racit. Am adaugat apoi 2 linguri de otet.
Pentru culoarea de cafea, am pus la fiert 1 litru de apa in care am adaugat 5 linguri cu varf de cafea. De asemenea, am lasat la racit. Am adaugat apoi 2 linguri de otet.
Am spalat 10 oua cu detergent de vase si le-am pus la fiert pentru 10 minute.Apoi le-am lasat la racit.
Cand s-au racit, am pus 4 oua in culoarea de ceapa rosie si 6 oua in cafea. Importanta este ca ouale sa fie acoperite complet cu culoare. Se lasa cat mai mult. Eu le-am lasat o noapte intreaga.
Dimineata, le-am sters cu un servetel curat si apoi le-am uns cu untura.
Sunt frumoase, nu-i asa? 😊
Insa, atractia mesei de Paste au fost ouale umplute 😋. Adica acestea :
Si, bineinteles, o sa va spun cum am facut. Be carreful, necesita rabdare 😊
Am fiert ouale la foc mic, cca 10 minute, apoi le-am transferat rapid intr-o oala cu apa foarte rece (ajuta la curatarea usoara a oualelor, astfel incat acestea sa nu se rupa).
Cu ajutorul unui cutitas mic, am crestat albusurile, apoi am separat cele doua parti si am scos galbenusurile intr-un bol. Aici, le-am faramitat cu furculita, am pus sare, piper, 3-4 linguri maioneza si 1 lingura de mustar (puteti jongla cu aceste cantitati in functie de preferinte). Din compozitia obtinuta am modelat 10 bilute egale.
Am pus cate o biluta intr-o jumatate de albus, apoi, asezata pe o parte, cealalta jumatate de albus, astfel incat sa imite capul unui puisor.
Dintr-un morcov, am taiat rondele, apoi fiecare rondea in 4 parti egale din care am crestat labutele. Cum sa facem puisori fara labute? 😃
Si ca sa fi treaba treaba, am mai facut o labuta separat, pe care am pus-o ca si creasta. Dragut, nu? 😇
Au fost foarte apreciati si, nu glumesc, buni, buni de tot! Va recomand cu caldura sa incercati!
Sa aveti sarbatori cat mai frumoase in continuare si Hristos a Inviat!








Comentarii
Trimiteți un comentariu