Briose vesele si delicioase

Bun gasit, dragii mei!




De mult timp ma tot gandesc sa postez aceasta reteta. Si, pentru ca am avut ocazia sa fac aceste minunate briose, o sa va scriu pas cu pas cum se fac. Si sincer, nu o sa va vina sa credeti cat de simpla este reteta.

Ingrediente pentru briose (12 bucati)

- 160 grame faina;
- 100 grame zahar;
- un ou;
- 100 grame iaurt simplu;
- ulei(paharul de la iaurt plin)
- o lingurita rasa praf de copt;
- fructe congelate sau orice alte fructe cca 250 grame;
- o tableta de ciocolata (fara crema).

Ingrediente pentru frosting:

- 200 grame smantana grasa (30%)
- 100 grame mascarpone;
- 3 linguri de zahar.

Pentru ornat: bombonele colorate.

1. Se aprinde cuptorul.  Pe un tocator, cu ajutorul unui cutit sau la robot, se faramiteaza ciocolata. 

2. Intr-un bol mare se mixeaza oul, iaurtul, uleiul si zaharul.

3. Se adauga faina si praful de copt si se mai mixeaza pana cand amestecul devine omogen.

4. Se adauga ciocolata faramitata si se mai mixeaza usor inca putin, pana se amesteca complet.
La final, se adauga fructele decongelate si se amesteca usor cu ajutorul unei linguri.


5. Intr-o tava de briose se aseaza hartia pentru briose si se pune cate o lingura de amestec. Trebuie sa tineti cont de faptul ca briosele cresc la copt, de aceea nu trebuie sa puneti pana cand se umple forma de briosa (hartia).


6. Se coc la foc potrivit pana cand devin aurii. In functor de cuptor cca 15-20 min.

7. Smantana (rece, de la frigider) se pune intr-un bol mare impreuna cu zaharul si se mixeaza pana se formeaza frisca si se topeste zaharul. Apoi se adauga mascarpone si se mai mixeaza cca 1 minut (pana cand se amesteca bine). In final trebuie sa se tina de tel (mixer).


8. Cu ajutorul unui pos se decoreaza briosele cu crema obtinuta, iar deasupra se presara bombonele.

Simple si delicioase. Sa aveti spor la briose 😊

Cu drag,
Malina



Comentarii

Postări populare