Pancakes cu smantana si sos de zmeura
Dragii mei, bine v-am regasit!
Stiu ca nu am postat de o groaza de timp, insa va spun cu draga inima ca se intampla atat de multe lucruri frumoase in viata mea, incat, ma gandesc ca daca as avea ocazia sa va povestesc, v-ati bucura odata cu mine si m-ati ierta pentru ca nu am mai scris de mult o reteta simpla, delicoasa si usor de facut.
Am inceput la un moment dat "sa ma laud" in stanga si in dreapta ca imi place sa gatesc si ca am un blog culinar. Iar cand am constatat ca lumea vrea sa stie denumirea acestui blog al meu, mi-am dat seama ca aveam numai chestii vegetariene. Si atunci mi s-au aprins cateva beculete. Pe bune???? Tofu????? Come on. Noi suntem romani. Mancam bucate adevarate si multe minunatii de dulciuri facute in casa.
Asa ca, m-am hotarat sa fac ambele categorii: Vegetariene si Romanesti.
De aceea astazi, o sa va prezint o reteta facuta pentru acele weekenduri in care vrei sa lenevesti pana tarziu, dar sa te trezesti totusi devreme stiind ca ai ceva atat de bun in frigider, care merita sa il savurezi inca de la primele ore ale diminetii (va spun din proprie experienta). Imi place sa dorm tarziu dar nu si cand am tort de pancakes in frigider.
Deci Romaneasca.
Si acum sa va spun cum am facut. Am pregatit minunate pancakes pentru care am avut nevoie de cateva ingrediente:
- 2 oua;
- 2 linguri zahar brut;
- 400 ml lapte;
- 300 gr faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingurita bicarbonat.
Ingredientele care stau la baza retetei sunt copiate de site-ul
http://www.caietulcuretete.com/2014/07/clatite-americane-pancakes.html
"Aluatul" se face atat de repede, incat nici nu v-ati gandi ca e posibil.
Se pun intr-un bol larg ouale, zaharul, laptele, se mixeaza bine, apoi se adauga faina, bicarbonatul si praful de copt. That's all.
Se pune o tigaie de teflon pe aragaz, se lasa sa se incinga, apoi cu polonicul, se toarna campozitie in tigaie (pentru o clatita se pune cca jumatate de polonic). Se coc pe prima parte pana cand se fac gauri in pancake, apoi, cu o spatula, se intoarce pe cealalta parte. se mai lasa pana cand capata o culoare usor maronie pe ambele parti. Apoi se repeta operatiunea pana la finalizarea compozitiei.
Ce imi place mie foarte mult, este ca NU SE FOLOSESTE ULEI. Efectiv aceste pancakes nu se lipesc pe tigaia de teflon.
Din ingredientele descrise mai sus mi-au iesit 10 pancakes, care aratau cam asa:
Buuun. Si acum sa va scriu ce facem mai departe ca sa ne iasa tortuletul.
Avem nevoie de:
- 400 gr zmeura proaspata sau congelata;
- 2 linguri zahar brut;
- 300 gr smantana;
- 2 linguri miere;
Mai intai, am facut sosul de zmerura. Pentru asta, am spalat zmeura, am pus-o intr-o tigaie pe foc, impreuna cu zaharul:
Cand a inceput sa fiarba, am amestecat usor cca 5-7 minute. Si a iesit ceva ce se vede aici:
Adica un sos delicios., pe care l-am lasat pana cand s-a racit complet.
Mai departe, am amestecat smantana cu mierea, iar apoi m-am apucat de asamblat tortuletul.
Pe un platou am pus una bucata pancake, apoi 1-2 linguri de smantana, am intins-o pe toata suprafata clatitei, apoi am pus 2 linguri din sosul de zmeura, l-am repartizat de asemenea pe suprafata clatitei si am continuat in acest fel pana cand am finalizat toate ingredientele.
Outputul final arata cam asa:
Si sectiune neaparat. Ma bucur ca am reusit sa fac poze rapid. Riscam se se termine repede si sa nu apuc sa fac poze cu sectiunea. Altfel cu aveam sa va arat cum arata la interior???? :)
Asadar, urez sa incepeti cat mai multe zile astfel, ca un rasfat de duminica dimineata cu o cafea fierbinte si ganduri frumoase!
Cu drag,
Malina







Comentarii
Trimiteți un comentariu