Paste cu ciuperci

Buna dragii mei si bine v-am regasit!

Asa cum v-am tot zis si probabil ati observat pana acum, incerc sa vin cu retete simple, gustoase, satioase si mereu la indemana. Pentru ca nu putine sunt situatiile in care ma aflu in lipsa de idei, dar mai ales de timp, incerc sa fac cate ceva cu ceea ce am deja prin casa si eventual in maxim 20-30 minute.

Astfel, va prezint astazi o reteta de paste cu ciuperci, pentru care aveti nevoie doar de cateva ingrediente:

  • 300 gr paste (fusili, melcisori, penne)
  • o cutie ciuperci;
  • o capatana mica de usturoi;
  • o legatura patrunjel;
  • 4-5 linguri bulion sau pasta de tomate;
  • ulei de masline (cca 50 ml)
Ingredientele sunt pentru 2 portii.

Se pun pastele la fiert in apa si sare si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj (sau pana cand sunt simtiti ca sunt fierte).

Usturoiul se curata. 

Separat, intr-o tigaie, se pune uleiul la incins, apoi se pune usturoiul taiat feliute mici. Se amesteca astfel incat sa nu se arda, iar dupa cca 1 minut se adauga ciupercile spalate. Se lasa pe foc cca 5 minute, amestecandu-se din cand in cand, pentru a nu se arde. Se adauga bulionul, se amesteca si se mai lasa pe foc cca 1 minut. 

Se spala si se taie patrunjelul marunt.

Pastele fierte se scurg de apa, se trec prinr-un jet de apa rece, se scurg bine, apoi se adauga peste compozitia obtinuta mai sus. Se pune patrunjelul tocat marunt, se mai pune sare sau/si piper (in functie de gust) ...., si, cam atat.  Et voila:


In total vreo 15 minute si am avut o masa calda. Poate fi pranz acasa sau la birou, dar si cina alaturi de un pahar de vin (sau de vorbe ☺).


Cu drag,
Malina

Comentarii

Postări populare