Biscuitei cu fulgi de ovaz si carob
Bine v-am regasit! J
Astazi o sa va primesc cu o reteta de “ceva bun”, mai exact
niste biscuitei foarte usor de facut si buni, buni de tot.
Ingredientele necesare sunt in numar mic, timpul de gatire
foarte redus iar gustul maxim de bun.
Avem nevoie de:
-
3 oua;
-
300 gr fulgi de ovaz;
-
300 gr faina integrala;
-
200 gr unt de cocos;
-
200 gr zahar brut/brun;
-
o lingurita praf de copt;
-
o tableta de carob (sau ciocolata neagra)
-
un praf de sare
Ca si operatiune presupune sa tocati tableta de carob cu un
cutit (astfel incat sa iasa niste bucati/aschii mici).
Apoi, intr-un bol mai mare se pun ouale impreuna cu zaharul
si untul de cocos si se mixeaza pana cand se topeste zaharul si untul de cocos.
Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in amestecul descris anterior,
apoi sarea, carobul maruntit, iar la final fulgii de ovaz.
Este foarte posibil ca, la un moment dat, amestecul sa fie
prea tare pentru a putea fi mixat, caz in care eu apelez la o lingura de lemn si
amestec pana cand toate ingredientele din lista sunt omogenizate.
Se aprinde cuptorul apoi se fac bilutele. Cu o lingura se ia
din compozitie si se fac bilute in mana si se turtesc usor (ca la chiftelute)
apoi se pun in tava, pe hartie de copt, cu spatiu intre ele. Este nevoie de
spatiu deoarece vor mai creste in cuptor si, daca nu au spatiu se vor lipi
intre ele. Compozitia este usor lipicioasa, de aceea va trebui sa umeziti
palmele astfel incat sa le faceti mai usor. Am uitat sa le numar, insa mi-a
iesit o tava de aragaz (sa fie vreo 20 buc). La cuptor ar trebui sa stea cca 15-max
20 min, dar depinde si de cuptor.
Merg de minune la micul dejun cu o cana de lapte fierbinte
sau un suc de fructe. Sau cu un mar, langa o cafea fierbinte. Sau cum va place.
Cu drag,
Malina



Comentarii
Trimiteți un comentariu